Komentáře k soustředění 2016

16.08.2016 07:20

 

Soustředění Horní Bradlo

5.8.2016

Poslední den soustředění se nám citelně ochladilo, asi o 12st. , ale i tak jsme nezaháleli. Dopoledne naši borci zvládli náročnou a dobrodružnou cestu lesem, kde podle nakreslené mapy museli hledat různé indicie a schované úkoly, které našli jen když dokázali dokonale přečíst mapu. Všechny družstva to skvěle zvládli. Museli jsme ocenit jejich spolupráci. Odpoledne jsme byli chvíli ve wellnesu a pak na hřišti, kde jsme soutěžili v míčových hrách. Následovalo celkové vyhodnocení všech soutěží během celého soustředění. Zde jsou výsledky : 1. Draci 105 bodů( Fialka, Merťas, Kubík, Proky ) 2. Pumy 104 b. ( Mates, Áda, Bumbis, Šéba, Davídek ) 3. Tygři  98 b.( Růny, Čechulda, Tvrzňa, Štěpán, Čochny ) 4. Medvědi 92 b.( Týnka, Štěpka, Víťa, Jéňa, Fíša, Sýkorka ). Družstva byly rozděleny podle pokojů a názvy si vymysleli sami. Večer jsme rozdělali ohýnek a opékali buřty a až se pořádně setmělo, vyrazili borci na stezku odvahy, která pro některé byla neřešitelným oříškem, ale našlo se 6 odvážlivců, kteří šli dokonce sami, ostatní šli buď ve dvojici nebo s trenérem. Nebudeme jmenovat, zeptejte se jich sami. Nakonec všichni byli náležitě odměněni. Celé soustředění se skvěle vydařilo, i počasí bylo ideální, hodně jsme se nasmáli, dětí byli úžasný a moc se jim to líbilo. Někdy jsme koukali, co dokáží vypustit za hlášky. Dále bych vás chtěl poprosit, když zjistíte, že některé věci nejsou vašich dětí, přineste je na první trénink a uděláme takový výměný bazárek. Omlouvám se za to, že hledání podle mapy a stezka odvahy není nafocené, jelikož to bylo organizačně náročné a nestačili jsme fotit.

4.8.2016

Uběhly nám další tři dny z baječného soustředění a tak se opět ozýváme. Stále zažíváme pestré a zábavné dny. Byli jsme na 5km procházce lesem zakončenou návštěvou krásného mlýna, zažily jsme vodní bitvu se stříkačkama, každý druhý den před večerkou navštíví naše borce doktor Bolíto a sestřička Píchalka a zkontrolují děti jestli nemají nějaké bolístko, zatím našli jen 4 klíšťata a i to jsme zvládli. Naši borci stále neztrácejí chuť k jídlu, pořád hezky baští, zatím nejlepší jídlo byla svíčková, marně jsme doufali, že na nás zbyde nějaké maso. Děti jsou spokojený, že dostávají spoustu pohledů a dřepy jim zatím nevadí. Některým rodičům děkujeme, že myslí na naší kondici a posílají pohledy i nám, jen proto, aby jsme dělali dřepy. Dnes bylo nejtepleji, tak jsme řádily v bazénu, také jsme sehráli přípravný zápas s Hlinskem, ale ten se nám hrubě nepovedl, asi jsme byli přetrénovaný. V pátek nás čeká hledání pokladu v lese a večer opékání buřtů a stezka odvahy. V sobotu je předpokládaný odjezd v 8:00 a příjezd do Kadaně ve 13:00, ještě upřesníme SMS z autobusu.

1.8.2016

Už jsme tady třetí den a chtěli by jsme vás stručně informovat jak si tady žijeme. Budíček máme v 7:00, večerku nejpozději ve 21:30, to už jsou děti v posteli. Trénujeme 2x denně, ráno po snídani se chodíme rozcvičovat do lesa. V neděli nám tady trochu více zapršelo, tak jsme více času trávili v lese a vyplatilo se, houbová nadílka byla toho důkazem, děti jsou opravdu skvělý houbaři. Venku jsme se koupali zatím jen jednou, tak snad se sluníčko taky ukáže, na druhou stranu je to ideální počasí na trénování. Nedostatek venkovního koupání jsme si vynahradili ve welness bazénu. Všechny děti jsou spokojený a nikomu se zatím nestýská, ani na to nemají čas, neboť stále něco děláme. Celé soustředění je jedna velká soutěž, děti jsou rozdělené na družstva, které soutěží ve všem co nás napadne a že to jsou někdy neskutečné nápady. Jinak jsou všichni v pořádku, baští skvěle, většina si i přidává, občas musíme zvýšit hlas, ale jinak jsou kouzelný. Piště ať si děti zadřepují.

Zde fotky ze soustředění : https://080910.rajce.idnes.cz/horni_Bradlo_2016/#

Zpět